Har du bra och dåliga röstdagar?
Written by Peter Wickstrom on June 22 th 2018
De flesta sångare upplever att rösten lever ett eget liv. Den ena dagen fungerar den perfekt och låter som de vill, men nästa dag sviker den och det känns nästan som att sjunga med någon annans röst. Detta ger en fullständig panik inför svåra låtar och viktiga spelningar. De är nervösa i flera dagar innan en viktig spelning eller audition som de vet antingen kan ta dem till en ny karriär eller tillbaka till jobbet på ica eller i receptionen. Den stora dagen kommer. Sångaren går fram till mikrofonen utan någon som helst aning om detta är en bra röstdag eller en dålig röstdag. Detta skapar en enorm osäkerhet som publiken också känner av. Det här är vardagen för de flesta sångare och jag brukade vara en av dem. Jag kunde ha fullt ångestpåslag innan jag skulle upp på scen, och ville vara på vilken anna plats som helst förutom denna. Och ofta gjorde denna nervositet att min röst var ännu mer oberäknelig än vanligt. 

Något speciellt händer när en sångare blir mästare över sin röst. En enorm trygghet och säkerhet infinner sig. Detta är hemligheten av de främsta sångarna genom tiderna. De kan lägga 100% av fokus på känsla och publik eftersom helt enkelt bara fungerar. Detta ger ett oerhört självförtroende. Det är som sångaren kliver in i en ny verklighet av mästerskap. Publiken och alla runtomkring känner av denna säkerhet och detta självförtroende och börjar nu fullständigt älska sångaren. Det räcker med att de går in på scenen så vet alla att de kommer bli hänförda. Vi människor är naturligt attraherade av dragna till självförtroende. Detta eftersom vi som jägare och samlare var i behov av en stark ledare. Det betydde överlevnad och säkerhet. Vår hjärna fungerar på samma sätt idag. En sångare och artist som har detta självförtroende är de som hela musikindustrin kretsar kring. De fullständigt regerar och behandlas som kungligheter av sina fans. Beyoncé är ett bra exempel på detta. Hon kan lägga all sin energi och sitt fokus på att göra en riktigt bra show, för rösten fungerar.


Rösten är inte rocket science. Och om du har en lärare som gör det komplicerat, byt lärare. Om det efter flera månader av coachning fortfarande är svårt på höjden, eller du blir spänd efter att ha sjungit, är det ett tecken på att att det inte är din röst eller talang det är fel på. Du får helt enkelt fel instruktioner.

Peter Wickström

Peter Wickström hjälper sångare att nå höga toner utan ansträngning genom mixröst.
Om vill veta mer hur du kan nå världsklass inom sång boka en gratis lektion med mig. 
FB Comments Will Be Here (placeholder)